Matt Damon maakt regiedebuut met ‘A Foreigner’

Matt Damon volgt het voorbeeld van collega’s als Nathalie Portman, Keanu Reeves, Scarlett Johansson en Russell Crowe: de 42-jarige Hollywood-ster staat binnenkort achter de camera’s voor de opnames van z’n eerste speelfilm, getiteld ‘A Foreigner’.

Een hele rits acteurs en actrices namen de voorbije maanden plaats in de regiestoel, en laatst waagde ook Damon zich achter de camera’s met de politieke thriller ‘A Foreigner’, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over grootschalige corruptie en moordpartijen in Guatemala waarbij de politieke elite betrokken is.

Chris Terrio, Oscarwinnaar voor het script van ‘Argo’, nam het scenario voor z’n rekening. Oorspronkelijk plande Damon vorig jaar al z’n regiedebuut met ‘Promised Land’, maar vanwege het uitlopen van de opnames van de sci-fi-prent ‘Elysium’ droeg hij de klus over aan Gus Van Sant.

Fans hoeven overigens niets te vrezen: Damon zal z’n acteerwerk gewoon voortzetten, al zal hij niet te zien zijn in de nieuwe ‘Bourne’-film. Eerder paste Damon ook al voor de hoofdrol in ‘The Bourne Legacy’, het vervolg op de populaire actietrilogie waarin Damon de rol van Jason Bourne vertolkte, een man die aan amnesie lijdt en als lokaas wordt gebruikt in het kader van een geheime CIA-operatie. Wanneer Damons regiedebuut te zien zal zijn is nog niet bekend. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content