Matt Damon en regisseur Paul Greengrass verenigd in nieuwe Bourne-sequel

© gf

Matt Damon maakt zijn comeback als actieheld Jason Bourne in de Bourne-saga. De gesprekken met filmmaatschappij Universal zijn inmiddels opgestart. Peter Greengrass is opnieuw de regisseur van dienst.

Of Matt Damon binnenkort ook aan accuut geheugenverlies zal lijden is niet zeker, maar vast staat dat de acteur voor de vierde keer de rol van Jason Bourne zal vertolken. Dat weet Deadline.com uit goede bronnen.

Filmmaatschappij Universel hengelde ook expliciet naar diensten van regisseur Paul Greengrass, bekend voor zijn werk in ‘United 93’ en ‘Captain Philips’. Hij wil er graag het script van de sequel bijnemen. De gesprekken zijn inmiddels opgestart. Het wordt na ‘The Bourne Supremacy’ (2004) en ‘The Bourne Ultimatum’ (2007) de derde samenwerking van beide heren.

In de oorspronkelijke Bourne-trilogie creëerde Damon een nieuw type actieheld die zowel gevoelig, als geloofwaardig en geliefd was. De spionagefranchise naar de bestsellers van Robert Ludlum werd in 2012 gereanimeerd door regisseur Tony Gilroy (‘The Bourne Legacy’), maar dan met Jeremy Renner in de leading role. Het succes van de eerdere Bourne-films werd niet geëvenaard.

Damon had eerder gezegd dat hij altijd wilde terugkeren als geheime agent als er een goed verhaal op tafel lag. Aan Greengrass om dat nu te verwezenlijken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content