Matt Damon bevestigt voor nieuw Bourne-avontuur

© gf

Matt Damon gaat voor de vierde keer Jason Bourne vertolken. Hij wordt opnieuw verenigd met regisseur Paul Greengrass. De film wordt verwacht in 2016.

Wat al een tijd circuleerde, wordt nu ook bevestigd door de acteur: Matt Damon kruipt opnieuw in de huid van Jason Bourne. ‘Het zal voor 2016 zijn, wanneer de film uitkomt. Paul Greengrass is opnieuw de regisseur van dienst. Ik had hem nodig om in het project te stappen. Meer kan ik er niet over zeggen’, verklapte Damon in een interview met E!.

De vijfde telg in de actiefilmreeks wordt de derde samenwerking tussen beide heren, na ‘The Bourne Supremacy’ in 2004 en ‘The Bourne Ultimatum’ in 2007.

In de oorspronkelijke Bourne-trilogie creëerde Damon een nieuw type actieheld die zowel gevoelig, als geloofwaardig en geliefd was. De spionagefranchise naar de bestsellers van Robert Ludlum werd in 2012 gereanimeerd door regisseur Tony Gilroy (‘The Bourne Legacy’), maar dan met Jeremy Renner in de leading role. Het succes van de eerdere Bourne-films werd niet geëvenaard.

Of Matt Damon opnieuw aan accuut geheugenverlies zal leiden, is het nog een kleine twee jaar wachten. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content