Martin Scorsese’s ‘King Of Comedy’ sluit Tribeca Film Festival af

De legendarische donkere komedie uit 1983 viert zijn dertigste verjaardag op het Tribeca Film Festival. Een opgefriste versie van ‘King Of Comedy’ van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese zal de festiviteiten afsluiten.

Robert De Niro, die de hoofdrol speelt in ‘King Of Comedy’, is ook een van de medeoprichters van het Tribeca Film Festival. Scorsese zag in hem de ideale persoon om de rol van Rupert Pupkin, de wannabe komiek die talkshowpresentator Jerry Lewis kidnapt, te vertolken. De door faam geobsedeerde Pupkin besluit om, samen met zijn partner in crime Masha, Jerry Lewis te gijzelen zodat hij in tussentijd diens functie kan overnemen.

Thematisch gezien was Scorsese zijn tijd ver voor. Het ‘iedereen-wil-beroemd-zijn-fenomeen’ is typisch voor onze tijdsgeest. De komedie, die aanvankelijk twijfelachtig onthaald werd, zou in zijn opgefriste versie wel eens opnieuw furore kunnen maken. De originele negatieven waarop de film is opgenomen worden digitaal hersteld door Sony en ook de audio wordt onder handen genomen.
Het Tribeca Film Festival, dat georganiseerd wordt in Manhattan, is aan zijn twaalfde editie toe. Naast ‘King Of Comedy’ zullen ook Richard Linklater’s romantisch drama ‘Before Midnight’ en een documentaire over ‘The National’ te zien zijn op het filmfestival, dat op 18 april van start gaat. (CS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenFout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content