Martin Scorsese producet film over ontstaan Rolls Royce

Filmmaker Martin Scorsese zal samen met Lord Richard Attenborough en Anthony Haas een film producen over de begindagen van autobedrijf Rolls Royce.

De film heeft de titel ‘Silver Ghost’ meegekregen. ‘Silver Ghost’ zal een blik gunnen op hoe Charles Rolls en Henry Royce in 1904 een eigen autobedrijf uit de grond stampten. Het bedrijf Rolls Royce Limited zou al snel uitgroeien tot de primaire leverancier van luxewagens. De Spirit of Ecstacy, het symbool dat op elke Rolls Royce pronkt, werd een symbool van macht.

Man en machine

Het filmproject wordt omschreven als een complex liefdesverhaal , niet enkel tussen man en vrouw, maar ook tussen man en machine. De film zal zowel het verhaal van de autoproducent uit de doeken doen, als de liefdesgeschiedenis van autofanaat Lord Montagu of Baulieu, wiens escapades tussen de lakens fungeerden als inspiratie voor het uiteindelijke embleem van Rolls Royce.

De Amerikaanse filmlegende Martin Scorsese zal samen met Brits filmmaker Richard Attenbourough(‘Ghandi’) en Anthony Haas optreden als producer. Scorsese is zeer enthousiast over het project. “Toen ik het verhaal van ‘Silver Ghost’ las wist ik meteen dat er een film over gemaakt moest worden. Ik werd gevraagd om als producer aan boord te komen, waar ik geen moment over twijfelde.”

Wie als regisseur achter het stuur van deze Rolls Royce biopic kruipt is nog niet bekend. Of het Scorsese zelf zal zijn is zeer onwaarschijnlijk. Scorsese begint deze zomer met de opnames van de Wall Street thriller ‘The Wolf of Wall Street’. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content