Martin Scorsese gaat film over Bill Clinton maken

Oscarwinnaar Martin Scorsese, regisseur van onder meer ‘Taxi Driver’ en ‘Goodfellas’, gaat het leven en de werken van oud-president Bill Clinton op het witte doek brengen.

Volgens het Amerikaanse vakblad gaat de gerenommeerde filmveteraan Martin Scorsese (70) zowel regie als productie verzorgen van de vooralsnog titelloze documentaire over oud-president Bill Clinton. Het project wordt gesteund door de zender HBO.

De film moet het leven behandelen van de 66-jarige Democraat, alias Slick Willie alias The Comeback Kid, van diens jeugd in de deelstaat Arkansas over zijn verkiezing tot 42e president van de VS tot zijn huidige ‘engagement op de internationale scène’.

Erg kritisch zal de film niet worden: Scorsese uit zich als bewonderaar van Clinton, een man met ‘een eminente persoonlijkheid’. ‘Door middel van intieme conversaties hoop ik inzicht te geven in zijn geest’, aldus de regisseur.

Scorsese, vooral bekend om zijn misdaadfilms, blikte eerder al documentair werk over wijlen George Harrison, over Bob Dylan én over de Rolling Stones in. Muzikaal gezien staat Clinton bekend als jazzfanaat en amateur-saxofonist.

Er is nog geen releasedatum voor de film vooropgesteld. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content