Martin Scorsese en Robert De Niro maken epische gangsterfilm

Regisseur Martin Scorsese bevestigt ‘The Irishman’, een gangsterdrama met Robert De Niro in de hoofdrol.

Het legendarische filmduo Scorsese-De Niro zorgde de voorbije 30 jaar voor enkele van de meest verfijnde en bejubelde dramas uit de filmgeschiedenis. Met name films die aan het aloude gangstergenre schatplichtig waren zoals ‘Mean Streets’, ‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’ en ‘Goodfellas’, en waarin Scorsese stelselmatig Robert De Niro (of Joe Pesci) in een glansrol castte.

Terwijl Leonardo DiCaprio zich in zijn meest recente films ontpopte als fetisjacteur van dienst, is de regisseur klaarblijkelijk toe aan een langverwachte reünie met Robert De Niro. Die werd officieel bevestigd door de regisseur onder de noemer ‘The Irishman’, een gangsterdrama gebaseerd op de roman ‘I heard You Paint Houses, Irishman’ van Charles Brandt over een voormalige vakbondsleider die zich ontpopt als hitman voor de maffia. Het is de eerste samenwerking tussen Scorsese en De Niro sinds ‘Casino’ uit 1995.

Het scenario is in handen van Steve Zallian (die voor Scorsese eerder al het script van ‘Gangs of New York’ neerschreef). Over de eventuele betrokkenheid van Al Pacino en Joe Pesci wordt geen woord meer gerept.

Bekijk hier een leuke montage van beelden uit de samenwerkingen tussen Scorsese en De Niro – op de klanken van ‘Gimme Shelter’, het favoriete Rolling Stones-nummer van Martin Scorsese, dat in heel wat van zijn films opduikt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor Scorsese’s eerstvolgende project is het nog ten vroegste wachten tot december 2011. Dan komt ‘Hugo Cabret’ in de zalen, een 3D-film en tevens zijn eerste sinds ‘Bringing Out the Dead’ zónder hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio.

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content