Marion Cotillard en Joaquin Phoenix in ‘Low Life’

De Amerikaanse regisseur James Gray strikt topacteurs als Joaquin Phoenix en Marion Cotillard voor zijn vijfde langspeelfilm ‘Low Life’. Opnames van de film gaan volgend jaar van start.

M. Cotillard zou in de huid kruipen van een Poolse vrouw die naar Amerika wil emigreren. Haar American Dream wordt een ware nachtmerrie wanneer haar zus onderweg naar het vasteland zwaar ziek wordt. Om de medicatie en eten voor haar zus te kunnen betalen verkoopt ze haar lichaam aan vreemde mannen. Eens aan wal komt ze in handen van een ‘charmante’ man (J. Phoenix) die het niet zo best met haar voorheeft.

De Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix was al verschillende keren te zien in prenten van James Gray. Zo speelde hij al mee in ‘The Yards’ (1999), ‘We 0wn the Night’ (2007) en Grays laatste ‘Two Lovers’ (2008). Phoenix is vooral bekend van zijn rollen in ‘Gladiator’ (2000), ‘Signs’ (2002) en ‘Walk the Line’ (2005).

Ook Marion Cotillard is geen onbesproken blad. De carrière van deze 35-jarige Française loopt op wieltjes. In 2010 was ze nog te zien in de kaskraker ‘Inception’ van Christopher Nolan. Dit jaar schitterde ze in Woody Allens ‘Midnight in Paris’ op het filmfestival in Cannes. Momenteel is ze bezig met de opnames van ‘The Dark Knight Rises’, die nieuwste Batmanfilm van Christopher Nolan.

De filmploeg begint volgend jaar met de opnames. Eerst moet de cast nog vervolledigd worden. James Gray onderhandelt momenteel nog met Jeremy Renner, gekend van ‘The Hurt Locker’, voor de derde hoofdrol. Hij zou de neef van de ‘charmante’ man moeten spelen die de Poolse vrouw uit de miserie moet zien te redden.

Releasedatums zijn nog niet gekend.

J.H.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content