Marion Cotillard: ‘Een van mijn mooiste ervaringen ooit als actrice’

De ravissante filmster Marion Cotillard ging tijdens de persconferentie van ‘Deux jours, une nuit’ aan de haal met de meeste aandacht. ‘Als actrice is deze film een van mijn mooiste ervaringen ooit, als het al niet de mooiste is.’

De meeste aandacht op de persconferentie in Cannes van “Deux jours, une nuit”, de uitstekend ontvangen film van de broers Dardenne, ging – de ijzeren wet van de vrouwelijke schoonheid indachtig – naar de Franse filmster Marion Cotillard, die in de film de hoofdrol speelt.

“Ik heb al hun films gezien en hou enorm van hun werk”, zei de 38-jarige actrice. “Je voelt in hun films dat er een flinke dosis werk aan te pas komt om dat grondig doel te bereiken”. Zonder dat het haar werd gevraagd, voegde ze eraan toe: “Als actrice is deze film een van mijn mooiste ervaringen ooit, als het al niet de mooiste is”, ondanks “La Vie en Rose” en “Un long dimanche de fiançailles”.

Op de vraag hoe ze elkaar gevonden hebben, antwoordden de Dardennes, die, op Cécile De France (in “Le gamin au vélo”) na, nog nooit met een filmster hadden gewerkt: “Na ‘De rouille et d’os’ van Jacques Audiard dat we geproduceerd hadden, wilden we haar spreken”, aldus Luc Dardenne.

“We vertelden haar dat we met haar wilden werken, waarop zij antwoordde: ‘ik ook’. Dus de wil om met elkaar te werken, was er wel onmiddellijk. Toen hebben we een bestaand scenario opgediept, want we zagen in Marion onmiddellijk Sandra, het hoofdpersonage van ‘Deux jours, une nuit’.”

Hoe ze het klaarspeelde om als ster geloofwaardig te blijven in de rol van een eenvoudige arbeidster uit de streek van Seraing, antwoordde Marion Cotillard: “Als ik me aan een avontuur waag, dan ga ik op zoek naar de sleutel om het personage te begrijpen, om die vrouw te kunnen zijn. Het is alsof je je autosleutels doorgeeft aan dat personage”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content