Marcello Mastroianni op officiële Cannes-affiche

De officiële affiche van het 67ste Filmfestival van Cannes loopt over van de Italiaanse flair. De organisatie opteerde dit jaar voor een beeld van Marcello Mastroianni uit de film ‘8 1/2’ van Federico Fellini.

Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar de officiële poster van het prestigieuze filmfestival op de Croisette in Cannes. De keuze gaat doorgaans naar gracieuze beelden van helden van het witte doek. Vorig jaar werd geopteerd voor het acteurskoppel Paul Newman en zijn vrouw Joanne Woodward. De foto die werd genomen op de set van ‘A New Kind of Love’ (de film van Melville Shavelson uit 1963) ‘belichaamt perfect de geest van de cinema’, klonk het toen.

Deze keer werd gekozen voor een filmbeeld van coolicoon en latin lover Marcello Mastroianni uit Federico Fellini’s ‘8 1/2’, die in 1963 in filmselectie zat. ‘De manier waarop hij ons boven zijn zwarte zonnebril aankijkt is een belofte van een globaal cinematografisch geluk’, legt grafisch ontwerper Gilles Frappier uit. ‘Het geluk om het festival van Cannes samen mee te maken.’

Het prestigieuze filmfestival loopt van 14 tot 25 mei. Donderdag worden de selecties bekendgemaakt. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content