‘Maffia-acteur’ Frank Vincent overleden

Acteur Frank Vincent. © REUTERS

De Amerikaanse acteur Frank Vincent is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden tijdens een openhartoperatie in een ziekenhuis in New Jersey, bericht TMZ. Vincent speelde in zijn carrière heel wat gangsterrollen. Zo was hij te zien in ‘Goodfellas’, ‘Raging Bull’ en de serie ‘The Sopranos.’

Steven Van Zandt, die ook meespeelt in de maffiaserie The Sopranos, tweet ’trots dat ik met hem heb samengespeeld en hem een vriend mocht noemen.’

Frank Vincent was een van regisseur Martin Scorsese’s favoriete acteurs. Zo speelde hij mee in onder meer ‘Raging Bull’, ‘Goodfellas’ en ‘Casino’, telkens naast Robert De Niro en Joe Pesci.

In de HBO-serie The Sopranos, dat het verhaal vertelt van de familie van Tony Soprano, speelt Vincent de rol van Phil Leotardo, het hoofd van een van de ‘concurrerende’ families. ‘Nooit zullen we de Leotardo-erfenis vergeten. Rust in vrede HBO-legende, Frank Vincent’, postte HBO op de microblogsite.

James Gandolfini, die Tony Soprano speelde, stierf in 2013 op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een vakantie in Rome.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content