Lupita Nyong’o krijgt rol in nieuwe ‘Star Wars’-prent

© Reuters

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu werd het nieuws ook bevestigd door de producers van de nieuwste ‘Star Wars’-prent. Oscarwinnares Lupita Nyong’o wordt toegevoegd aan de sterrencast van de zevende film van de ‘Star Wars’-saga. Ook ‘Game of Thrones’-actrice Gwendoline Christie krijgt een rol.

De twee actrices voegen zich bij de imposante cast voor Episode VII van de ‘Star Wars’-franchise. Onder de bevestigde namen horen Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, John Boyega en Daisy Ridley. Ook heel wat originele Star Warsacteurs, waaronder Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hammill, werden officieel bevestigd.

Kathleen Kennedy, een van de producenten van de prent, verkondigde dat ze erg enthousiast is over de nieuwe aanwinsten en de volledige cast die heel wat talenten herbergt.

Dankzij haar rol in ’12 Years a Slave’, die haar een Oscar opleverde voor beste actrice in bijrol, is Lupita Nyong’o een van de meest beloftevolle nieuwkomers in Hollywood.

Gwendoline Christie vertolkt momenteel Brienne of Tarth in de televisiereeks ‘Game of Thrones’ en maakt deel uit van de cast van ‘The Hunger Games: Mockingjay – Part 2’.

De zevende ‘Star Wars’-film, gefilmd onder de regie van J.J. Abrams, wordt in de Amerikaanse cinemazalen verwacht op 18 december 2015. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content