Lupita Nyong’o getipt voor hoofdrol in nieuwe ‘Star Wars’

De Oscarwinnares had nog voor de 86ste Oscaruitreiking gesprekken met J.J. Abrams, die Episode VII van de Star Warssaga zal regisseren. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De acteurs voor de zevende Star Warsfilm staan nog lang niet vast. Abrams is nog steeds op zoek naar zijn hoofdrolspelers. Vorige week raakte bekend dat hij zijn oog liet vallen op de cast van de Britse reeks ‘Downton Abbey’. Ed Speleers (Beryl Patmore in ‘Downton Abbey’) zou in de running zijn voor Jedi. Nu wordt ook Lupita Nyong’o getipt als een van de hoofdrolspelers. Voor welke rol ze in de running is, is niet geweten.

Nyong’o debuteerde op het grote scherm in ’12 Years a Slave’. Voor haar rol in deze prent kreeg ze dit jaar al meteen een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. In 2009 was ze op televisie als Ayira te zien in MTV’s miniserie ‘Shuga’. Na haar Oscarwinst is ze een gewilde actrice. Zo is ze in de running voor een rol in ‘The Whole Truth’ en voor het personage Tiger Lily in ‘Pan’. En misschien staat ze binnenkort ook te schitteren tussen Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content