‘Little Baby Jesus’ naar Cannes

De Vlaamse langspeelfilm ‘Little Baby Jesus of Flandr’ van de jonge regisseur Gust Van den Berghe is geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.

De jonge Vlaamse regisseur Gust Van den Berghe is met zijn langspeelfilm Little Baby Jesus of Flandr geselecteerd voor het komende Internationaal Filmfestival van Cannes in de prestigieuze categorie Quinzaine des Réalisateurs, die bedoeld is voor auteursfilms. De film is gebaseerd op En waar de sterre bleef stille staan, een toneelstuk van Felix Timmermans. Daarnaast komt de film ook in aanmerking voor de felbegeerde Camera d’Or, de prijs voor de beste debuutfilm.

Little Baby Jesus of Flandr vertelt het verhaal van drie armoezaaiers: Suskewiet, Pitje Vogel en Schrobberbeeck. De drie hebben genoeg van hun armoedige leven en besluiten op Kerstdag Driekoningen te gaan zingen. Met succes, want ze zingen zich rijk. Wanneer ze op de terugweg naar het café echter in het bos verdwalen, zijn ze onverwachts als drie echte koningen getuige van de geboorte van Little Baby Jesus. Helemaal ondersteboven van deze wonderlijke gebeurtenis schenken ze al hun zuurverdiende centen weg. ’s Ochtends twijfelen ze echter aan hun gevoel van vervulling. Wanneer ze de volgende Kerstdag besluiten opnieuw te gaan zingen, ontstaat er ruzie over hun intenties en scheiden de wegen van het drietal.

Voor productiehuis Minds Meet van Tomas Leyers is dit reeds de tweede selectie op rij, nadat vorig jaar Lost Persons Area van cineaste Caroline Strubbe ook al voor het festival werd geselecteerd. Die film won toen de prijs voor het beste scenario.

De Quinzaine des Réalisateurs wil nieuw filmtalent een platform bieden. Sinds de eerste editie in 1969 werden in deze categorie de debuutfilms van onder meer Werner Herzog, Jim Jarmusch, Martin Scorsese, Michael Haneke en de gebroeders Dardenne vertoond. Vorig jaar haalde ook De Helaasheid der Dingen, de film van Felix Van Groeningen naar het boek van Dimitri Verhulst, de selectie.

Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 23 mei. Little Baby Jesus of Flandr gaat op vrijdag 14 mei in première.

Freek Lauwers

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content