‘L’événement’ wint Gouden Leeuw in Venetië

Audrey Diwan met haar Gouden Leeuw

De film L’événement” van Audrey Diwan heeft zaterdag de Gouden Leeuw gewonnen op het filmfestival van Venetië.

De prijs werd door de jury van de 78ste Mostra, onder leiding van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho, toegekend.

‘L’événement’ handelt over Anne, een zorgeloze studente in het Frankrijk van de vroege jaren 60 waar abortus nog strafbaar is met gevangenisstraffen. Anne ontdekt dat ze zwanger is, maar wil haar studies voortzetten om zo het uitzicht op een toekomst buiten haar geboortedorp te behouden. De film, geregisseerd door de 41-jarige Audrey Diwan, is een adaptatie van het gelijknamige boek van Annie Ernaux.

Audrey Diwan, een Française van Libanese origine, werkte eerder als journalist en schrijfster, begon scenario’s te schrijven en realiseerde in 2019 haar eerste eigen film: ‘Mais vous êtes fous’.

Vorig jaar sleepte de Amerikaanse cineaste Chloé Zhao de Gouden Leeuw in de wacht met ‘Nomadland’.

Jane Campion

Zilveren Leeuw voor beste regisseur ging naar de Nieuw-Zeelandse Jane Campion voor ‘The Power of The Dog’. De prijs voor het beste scenario ging naar de Amerikaanse filmmaakster/actrice Maggie Gyllenhaal voor ‘The Lost Daughter’. De prijs voor beste actrice was voor de Spaanse Penélope Cruz voor haar rol in ‘Madres paralelas’ van Pedro Almodovar. De prijs voor beste acteur ging naar de Filipijn John Arcilla voor zijn rol in ‘On the Job: The Missing 8’ van Erik Matti.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content