Leonardo DiCaprio vertolkt man met 24 persoonlijkheden in ‘The Crowded Room’

© Reuters

Leonardo DiCaprio heeft een nieuwe hoofdrol te pakken, in ‘The Crowded Room’, een biopic over een schizofrene crimineel tijdens de jaren ’70.

Leonardo DiCaprio is volgend jaar te zien in ‘The Crowded Room’, een ambitieuze filmadaptatie van ‘The Minds of Billy Milligan’ van scifi-auteur Daniel Keyes. In het waargebeurde verhaal vertolkt hij een man die (volgens zijn advocaten) over 24 persoonlijkheden beschikte en die in de jaren ’70 ook met succes uitspeelde tijdens de vele rechtszaken tegen hem.

Billy Milligan kampte met een persoonlijkheidsstoornis in het veelvoud en werd ontoerekeningsvatbaar verklaard in verschillende zaken rond verkrachtingen en een gewapende overval. Hij kon de rechter overtuigen dat niet híj, maar een van zijn alter ego’s verantwoordelijk waren voor zijn daden – de lesbische Adalana en de Joegoslavische communist Ragen. De uitspraak was destijds een unicum in het gerechtshof.

DiCaprio had al een oogje op de rol sinds 1997. Eerst werkt hij dit jaar nog de opnames voor Alejandro González Iñárritu’s wraakwestern ‘The Revenant’ af. Daarna stort hij zich op het nieuwe filmproject. De acteur is ook co-producer, naast Jennifer Davisson Alexandra en Milchan. Een regisseur werd nog niet bekendgemaakt.

Of het hem zijn allereerste Oscarbeeldje zal opleveren, weten we pas over twee jaar.

De plannen om het leven van Billy Milligan te verfilmen liggen al jaren op tafel. Onder meer Joel Schumacher en David Fincher werden eerder gelinkt aan de regie, terwijl ook Matthew McConaughey, Johnny Depp, Brad Pitt, Sean Penn en John Cusack gekoppeld werden aan de vertolking van de schzofrene man.

Milligan overleed enkele maanden geleden op 59-jarige leeftijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content