Leonardo DiCaprio maakt filmpje over klimaatverandering

© Reuters

Leonardo DiCaprio roept in een filmpje op tot een vermindering van de CO2-uitstoot. Binnenkort publiceert de bekende Amerikaanse acteur nog drie gelijkaardige video’s.

Het 8 minuten durende filmpje Carbon legt uit dat fossiele brandstoffen een grote impact hebben op ons klimaat. DiCaprio is de verteller .”We mogen niet lijdzaam toezien hoe de fossielebrandstoffenindustrie miljarden verdient op de rug van de gemeenschap”, zegt hij. “We moeten een prijs zetten op CO2. Nu.”

De acteur roept de kijker op zelf actie te ondernemen om de klimaatverandering af te remmen. “Als nationale regeringen niets ondernemen, dan kan jouw gemeenschap dat wel doen. We kunnen onze economie stad per stad, staat per staat omschakelen naar hernieuwbare energie en een duurzame toekomst.”

Het filmpje laat verscheidene experts en politici zoals senator Bernie Sanders aan het woord, onder meer over het nut van een CO2-taks, en laat alternatieven zien in Ierland en Finland.

De Leonardo DiCaprio Foundation financierde de video ook, net zoals de drie volgende, allemaal over de klimaatverandering. De vier filmpjes worden online gezet onder de noemer Green World Rising. De rechtstreekse aanleiding is de VN-klimaattop volgende maand in New York. (IPS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content