Leonardo DiCaprio kruipt in de huid van naamgenoot Leonardo da Vinci

© REUTERS

Veertien jaar na ‘The Aviator’ werken scenarist John Logan en Leonardo DiCaprio opnieuw samen voor een biografische film: over de Italiaanse renaissancekunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci.

Veertien jaar na ‘The Aviator’ (2004), een biografische film rond de excentrieke Amerikaanse luchtvaarttycoon Howard Hughes, werken scenarist John Logan en Leonardo DiCaprio opnieuw samen voor een biografische film. Logan zal het scenario schrijven van een biografische film over de Italiaanse renaissancekunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci, meldt filmmagazine Deadline.

De biografische film is gebaseerd op een Leonardo-biografie van de hand van Walter Isaacson, die eerder faam verwierf met biografieën over Steve Jobs en Albert Einstein. Producent Paramount Studios kocht in augustus vorig jaar de rechten op dit boek.

In de biografie probeert de auteur te achterhalen waar het genie van Leonardo da Vinci vandaan komt. In de verfilming zal Leonardo DiCaprio in de huid kruipen van de beroemde Italiaanse uitvinder. De keuze voor DiCaprio is opmerkelijk, want de moeder van de acteur vernoemde haar kind naar da Vinci.

De 43-jarige acteur zal binnenkort ook een rol vertolken in een film van Quentin Tarantino over de Amerikaanse seriemoordenaar Charles Manson.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content