Legaal downloaden bij DOCVILLE

Documentaires legaal en voor een prikje downloaden? Dat kan bij DOCVILLE.

Illegaal downloaden is niet zonder gevaren, want voor je het weet trappen de mannen van BAF je voordeur plat. Om dit te vermijden biedt nu ook het documentaire filmfestival DOCVILLE enkele legale downloads aan. Zo bespaart u uzelf op z’n minst al een boete van 500 euro (de BAF-ers zijn genadeloos) en hoeft u niet schichtig achterom te kijken tijdens uw volgende downloadactie.

De legaal aangeboden downloadsectie houdt een kleine selectie in van het DOCVILLE festivalprogramma. Voorlopig worden 4 films aangeboden: Het Zweedse Bananas,The End of the Line over de gevolgen van de overbevissing, The Biggest Chinese Restaurant in the World over – u raadt het – een gigantische eettent met 5000 plaatsen en Orgasm Inc, een documentaire over de introductie van viagra voor vrouwen en de dubieuze rol die de farma-industrie hierin speelt.

Voor een schamele 4 euro per film kunt u een DRM-file downloaden, met andere woorden: een download zonder Digital Right Management beperkingen. Betalen kan – lang leve de technologie – per SMS of met de traditionele visakaart.

DOCVILLE zelf loopt nog tot en met 22 mei 2010. Voor meer informatie kunt u terecht op de DOCVILLE website, of herleest u nog eens het schrijven van Focus webreporter Sam De Ryck. De downloads vindt u hier.

Onderaan vindt u nog een 3 minuten durende promo voor The Biggest Chinese Restaurant in the World.

Elisah Vandaele

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content