Lee Daniels regisseert Janis Joplin-biopic met Amy Adams

Lee Daniels gaat de biopic over Janis Joplin regisseren. Amy Adams die nog meespeelde in ‘Man of Steel’ vertolkt de rol van de legendarische zangeres die op 27-jarige leeftijd overleed aan een overdosis.

Regisseur Lee Daniels gaat de biopic over Janis Joplin voor zijn rekening nemen. Amy Adams die nog meespeelde in de recente Supermanfilm ‘Man of Steel’ vertolkt de rol van de legendarische zangeres.

Lee Daniels heeft net een biopic achter de rug: ‘The Butler’, een waarheidsgetrouw verhaal over Eugene Allen die 34 jaar als butler werkte in het Witte Huis, loopt momenteel in de bioscoopzalen. Forest Whitaker is de hoofdrolspeler. De regisseur bevestigde dat hij klaar is om zich volledig te storten op zijn volgende project, de biopic over Janis Joplin. Amy Adams kruipt in de huid van de zangeres met de bluesy stem. Naar verluidt zou de biografische prent, getiteld ‘Get It While You Can’, focussen op één dag uit haar leven.

Joplin overleed op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis heroïne, na een blitzcarrière van vier jaar en een opgemerkt concert tijdens het Woodstockfestival in 1969. Het nieuws kwam destijds hard aan in de muziekwereld, zeker omdat twee weken eerder ook Jimi Hendrix aan een overdosis was gestorven.

Joplin zat toen in de laatste fase van haar album ‘Pearl’. Op zaterdag 3 oktober zakte ze nog af naar de studio om te luisteren naar de instrumentale versie van ‘Buried Alive In the Blues’, die ze de dag nadien zou inzingen. Ze werd die zondag echter dood aangetroffen in haar hotelkamer in Los Angeles.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Pearl’ werd nog postuum uitgebracht in februari 1971. De succesvolle plaat leverde hits als ‘Me and Bobby McGee’, ‘Mercedes Benz’ en ‘My Baby’ op. ‘Buried Alive In the Blues’ bleef instrumentaal. (DB)Janis Joplin is lang niet het enige culturele icoon dat zich vroegtijdig naar het hiernamaals transcendeerde. Enkele voorbeelden.

John BelushiActeur & komiek, overleed in 1982 (heroïne en cocaïne)

River PhoenixActeur & muzikant, overleed in 1993 (heroïne en cocaïne)

Jotie T’HooftDichter: overleed in 1977 (cocaïne)

Dee Dee RamoneMuzikant, overleed in 2002 (heroïne)

Edie SedgwickActrice, overleed in 1971 (alcohol en barbituraten)

Lenny BruceStand-up comedian, overleed in 1966 (heroïne)

Gram ParsonsMuzikant, overleed in 1973 (alcohol, heroïne, cocaïne en amfetamines)

John EntwistleMuzikant, overleed in 2002 (cocaïne)

Sid Vicious
Muzikant, overleed in 1979 (heroine)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content