‘Le Tout Nouveau Testament’ is de Belgische inzending voor de Oscars

Benoît Poelvoorde in 'Le Tout Nouveau Testament' © gf

De nieuwe, goddelijke komedie van Jaco Van Dormael, met een glansrol voor Benoït Poelvoorde als God, is de Belgische inzending voor de Oscars in de categorie Beste Niet-Engelstalige film.

Jaco Van Dormaels nieuwste film, met Benoït Poelvoorde in de hoofdrol, dingt mee naar een Oscar in de categorie voor Beste Niet-Engelstalige film. Dat meldt WB Image.

De zeskoppige jury prees ‘de creativiteit en belgitude van Van Dormaels film, en zijn potentieel om het internationale publiek te bereiken’.

De Brusselse regisseur maakte eerder een hele goede beurt in Cannes, waar zijn feel good movie in wereldpremière ging. Hopelijk doet hij dat ook in Los Angeles, maar dan moet hij eerst tot het kransje van vijf genomineerden doordringen. Die nominaties worden op 14 januari bekendgemaakt.

Het is al de derde keer dat Van Dormael de Belgische driekleur vertegenwoordigt in Hollywood. Hij deed dat eerder met ‘Toto le Héros’ in 1991, en ‘Le Huitième jour’ in 1996. Derde keer, goeie keer?

In België gingen al meer dan 150.000 mensen naar ‘Le Nouveau Testament’ kijken, met een glansrol voor Benoit Poelvoorde als God. Yolande Moreau, François Damiens en Catherine Deneuve vervolledigen de cast. De film werd al aan meer dan 50 landen verkocht.

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 28 februari 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content