‘Le tout nouveau testament’ genomineerd voor publieksprijs European Film Awards

© gf

‘Le tout nouveau testament’ van de Belgische regisseur Jaco Van Dormael dingt mee naar de publieksprijs op de 29ste editie van de European Film Awards.

De film treedt voor de “People’s Choice Award” in competie met elf andere films. Van Dormael zal het onder meer moeten opnemen tegen kleppers als Pedro Almodóvar (genomineerd met “Julieta”), Sam Mendes (“Spectre”) en Tom Hooper (“The Danish girl”).

De overige genomineerde films zijn “A man called love” (van regisseur Hannes Holm), “A war” (Tobias Lindholm), “Aferim!” (Radu Jude), “Body” (Matgorzata Szumowska), “Fire at sea” (Gianfranco Rosi), “Mustang” (Deniz Gamze Ergüven), “The High sun” (Dalibor Matanic) en “The lobster” (Yorgos Lanthimos).

Filmliefhebbers kunnen een stem uitbrengen via de website van de European Film Awards. Eerder was al bekendgemaakt dat de Belgische films “D’Ardennen” van regisseur Robin Pront en “La fille inconnue” van Jean-Pierre en Luc Dardenne op de shortlist van vijftig langspeelfilms van de European Film Awards staan. Naast “D’Ardennen” en de Dardennes zijn er ook nog vier coproducties met België in de running, namelijk “Bacalaureat” (Cristian Mungiu), “Beyond the mountains and hills” (Eran Kolirin), “Elle” (Paul Verhoeven) en “I, Daniel Blake” (Ken Loach).

De Europese filmprijzen worden op 10 december in het Poolse Wroclaw uitgereikt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content