‘Le Ciel Flamand’ van Peter Monsaert naar filmfestival van San Sebastian

© /

‘Le Ciel Flamand’, met opnieuw Wim Willaert in een van de hoofdrollen, is na ‘Offline’ de tweede langspeelfilm van Monsaert. De film focust op de levens van drie generaties vrouwen.

‘Le Ciel Flamand’ van regisseur en scenarist Peter Monsaert is uitgenodigd voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastian, dat plaatsvindt van 16 tot 24 september. De film wordt er vertoond in het New Directors-programma en dingt mee naar de Kutxabank New Directors Award. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds dinsdag.

‘Le Ciel Flamand’ focust op de levens van drie generaties vrouwen. Monique en haar dochter Sylvie baten een baanbordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit naar binnen. Een dramatische gebeurtenis plaatst de zekerheden in hun levens op een helling en zet de familiale banden onder druk.

Wim Willaert, Sara Vertongen en haar dochter Esra Vandenbussche en Ingrid De Vos spelen de hoofdrollen. Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu en Isabelle Van Hecke.

“Ik vind het een hele eer om de film te mogen voorstellen op zo’n gerenommeerd festival als San Sebastian”, zegt Monsaert in een reactie. “En dan nog wel in de officiële competitie van het New Directors luik. Er is ontzettend hard gewerkt om deze film te maken zoals hij geworden is: een gevoelig, gelaagd portret van mensen die ondanks alles samen willen vechten voor familie en voor een gezamenlijke toekomst. Het feit dat dit over de lands- en taalgrenzen heen gewaardeerd wordt, sterkt me in het feit dat we een bijzonder krachtige, relevante en universele film hebben gemaakt.”

Door zijn selectie voor de Kutxabank New Directors Award maakt “Le Ciel Flamand” ook kans op 50.000 euro. Eerder maakte het festival ook al bekend dat het met Vlaanderen gecoproduceerde “A Quiet Passion” van Terence Davies in het competitieve Zabaltegi-Tabakaleri-programma wordt getoond. Potemkino coproduceerde de film voor Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content