Langste film ooit duurt één maand (zonder pauze)

© gf

De Zweedse filmmaker Anders Weberg wil met zijn nieuwe film ‘Ambiancé’ het record van langste ooit verpulveren: een film van 720 uur, omgerekend 30 volle dagen. De trailer duurt alvast (bijna) zo lang als een ‘gewone’ film.

Mocht het één van de volgende zomers een maand lang nat weer zijn, kijk dan eens naar één film. Met “Ambiancé” hoopt de Zweedse filmmaker Anders Weberg niet alleen een goede film te maken, maar ook de langste langspeelfilm ooit.

Met “Ambiancé” gaat Weberg zijn vorige record, een trage film van negen uur, verpulveren. Voor een visie zonder pauze zal je een volle maand nodig hebben: de “surreële, droom-achtige film” zal uiteindelijk 720 uur duren, dat is precies dertig dagen. Om het appetijt te wetten heeft de man een trailertje vrijgegeven. Die trailer, normaliter iets van één tot twee minuten, duurt 72 minuten.

Inspiratie voor zijn grote kanshebber voor film van de/een maand haalde Weberg, die al meer dan 300 films heeft gemaakt, uit het overlijden van zijn zoon, zes maanden geleden. De 21-jarige stierf aan een overdosis.

‘ Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in (het concept) tijd’, zei Weberg aan de plaatselijke krant The Local. Niet verwonderlijk heeft hij een voorkeur voor uiterst trage shots. Voor zijn nieuwe prent -naar eigen zeggen zijn laatste- heeft Weberg al 280 uur film geschoten. Dat is ruim onvoldoende.

Weberg werkt aan gemiddeld één uur film per zeven uur materiaal, dus moet hij uiteindelijk ongeveer 5.000 uur film schieten. Bedoeling is dat ‘Ambiancé’ in het jaar 2020 zijn première kent.

Een festivalsinzending kan de prent niet worden, want geen enkel festival duurt lang genoeg. Misschien kan Weberg wel een van zijn trailers inzenden. Het huidige voorfilmpje wordt gevolgd door een trailer van 440 uur in 2016 en eentje van drie dagen in 2018.

De langste film tot nu toe is ‘Modern Times Forever’, een vehikel uit 2011, dat 240 uur – tien dagen – duurt. Die tien dagen zijn er niet in geslaagd de wereld op zijn grondvesten te doen daveren. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ambiancé – the 720 hour long film [short 72 min teaser] by Anders Weberg from Anders Weberg on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content