‘L’Amour des Moules’ geselecteerd voor Berlinale

© Belga

De Vlaams-Nederlandse coproductie “L’Amour des Moules” is geselecteerd voor het internationale filmfestival van Berlijn. De documentaire met topchef Sergio Herman is de openingsfilm van de sectie Culinary Cinema, die loopt van 10 tot 15 februari.

De Vlaams-Nederlandse coproductie “L’Amour des Moules” is geselecteerd voor het internationale filmfestival van Berlijn. De documentaire met topchef Sergio Herman is de openingsfilm van de sectie Culinary Cinema, die loopt van 10 tot 15 februari. Dat maakte de Belgische producent Associate Directors bekend.

In de documentaire wordt het leven van de mossel van geboorte tot de dood gevolgd. Daarbij komt Sergio Herman aan bod, die vertelt over zijn haat-liefdeverhouding met de mossel. Voorts onderzoekt een Leuvense gynaecoloog hoe mossellijm het leven van ongeboren baby’s kan redden en kweekt een biologe mosseltjes in haar labo. Die laatste blijkt zelf zwanger te zijn van de mosselman.

Willemiek Kluijfhout uit Nederland is de regisseur. De Vlaamse accordeonspeler Tuur Florizoone, bekend van onder meer “Aanrijding in Moscou”, componeerde de muziek, met zang van Renée Sys. De documentaire speelt zich voornamelijk af in Zeeland en Vlaanderen. Associate Directors, die de documentaire in België verdeelt, meldt dat de film ook al is aangekocht voor bioscooprelease in Canada en Polen.

Momenteel vindt in Vlaamse culturele centra de tournee “L’Amour des Moules in Concert” plaats, waarbij de film getoond wordt onder live begeleiding van Tuur Florizoone. De culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc van Minestrone Cookbooks gaf tevens een gelijknamig boek uit met mosselgerechtjes van Sergio Herman. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content