‘La tête haute’ van Emmanuelle Bercot opent Filmfestival van Cannes

Emmanuelle Bercot © REUTERS

Voor het eerst sinds 1987 zal een film van een vrouwelijke regisseur de openingsprent zijn van het Filmfestival van Cannes. De eer valt de beurt aan actrice en regisseuse Emmanuelle Bercot.

Het is nog niet duidelijk of de prent ‘La tête haute’ binnen of buiten de competitie vertoond zal worden. De film volgt Malony, een jeugddelinquent, van haar zesde tot haar achttiende levensjaar. Catherine Deneuve kruipt in de huid van een rechter die het meisje op het juiste pad wil brengen.

Het is al de tweede samenwerking tussen Catherine Deneuve en Emmanuelle Bercot. In 2013 speelde de Franse actrice mee in ‘On My Way’, een film van Bercot die in première ging tijdens het Filmfestival van Berlijn.

Vrouwelijk en Frans

Het is al geleden van 1987 dat een vrouwelijke cineast het festival van Cannes mocht openen. In de jaren tachtig werd ‘A Man in Love’ van Diane Kurys uitgekozen als openingsfilm. Voorts was het al van 2005 geleden dat een Franse film het festival in gang trapte. Toen was ‘Lemming’ van Dominik Moll’s de openingsprent in Cannes.

De kans is groot dat Bercot ook als actrice zal schitteren tijdens het festival. Ze speelt mee in ‘Mon roi’ van Maïwenn, een film waarvan verwacht wordt dat hij in première zal gaan tijdens het Filmfestival van Cannes.

Het festival vindt dit jaar plaats van 13 tot 24 mei. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content