‘La la land’ met Ryan Gosling en Emma Stone opent Filmfestival van Venetië

Stone en Gosling in 'Gangster Squad' © -

De musical ‘La la land’ van ‘Whiplash’-regisseur Damien Chazelle – met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrollen – mag op 31 augustus de 73e editie van het prestigieuze Filmfestival van Venetië openen.

De Mostra, het oudste filmfestival ter wereld, opent dit jaar met ‘La la land’ van de 31-jarige Amerikaanse regisseur Damien Chazelle. ‘La la Land’ is een ode aan de gouden jaren van de muzikale Hollywoodfilm, maar dan gebracht in een hedendaagse setting.

Ryan Gosling en Emma Stone nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Ook JK Simmons, die een Oscar won voor zijn rol in ‘Whiplash’ (tevens geregisseerd door Chazelle), en zanger John Legend zijn te zien in de musical.

Gosling kruipt in de huid van een jazzpianist die valt voor de charmes van Mia, een actrice op de rand van de doorbraak (vertolkt door Stone). Maar niet alles loopt van een leien dakje. Vooral wanneer het crescendo gaat met hun carrière komt er druk te staan op hun prille liefdesrelatie.

Het is al de derde keer dat Stone en Gosling een filmkoppel vormen, na ‘Crazy, stupid love’ en ‘Gangster squad’.

Het Filmfestival van Venetië vindt plaats van 31 augustus tot 10 september. ‘La la land’ wordt er vertoond in de officiële competitie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content