Kuifje: Kuifje alomtegenwoordig tijdens release van de nieuwe film

Naast een alomtegenwoordig Kuifje in allerhande reclame- en marketingcampagnes, zijn er ook andere, meer culturele activiteiten aangekondigd.

Een hele reeks evenementen gelinkt aan het universum van de beroemdste “vliegende reporter” zal onvermijdelijk gelijktijdig plaatsvinden met de release van de film “The adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn”, officieel voorzien op 26 oktober. Naast een alomtegenwoordig Kuifje in allerhande reclame- en marketingcampagnes, zijn er ook andere, meer culturele activiteiten aangekondigd.

Het Zwitsers theatergezelschap Am Stram Gram zal in Brussel (van 2 tot 6 november in Wolubilis) verschillende voorstellingen op de planken zetten van zijn versie van “De juwelen van Bianca Castafiore”, het 21ste album in de reeks van de avonturen van Kuifje.

Van 14 tot 30 oktober brengt ook Galerie Champaka in de buurt van de Brusselse Zavel een eerbetoon aan Hergé. Champaka organiseert in samenwerking met de 9th Art Gallery, gespecialiseerd in het werk van Hergé, een tentoonstelling en veiling van exclusieve originelen en collectiestukken van de meester van de klare lijn. Op het menu originelen van Hergé, tekeningen gemaakt door de Hergé-Studio’s onder het wakend oog van Kuifje’s geestelijke vader, tekeningen van Germaine Kiekens, zijn eerste echtgenote en medewerkster, bronzen sculpturen van Nat Neujean, die ook het standbeeld van Kuifje en Bobbie heeft vervaardigd voor het park van Wolvendaal in Ukkel, genummerde en gesigneerde WWF-lithografieën, gesigneerde originele albums, enz.

De laatste jaren zijn de bedragen op de veilingen gewijd aan Kuifje en Hergé serieus gestegen. Met de release van de film zal er wellicht nog meer belangstelling ontstaan om een zeldzaam collectiestuk te bemachtigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content