Kuifje: film met nostalgische terugblik op het “Belgique de papa”

Van 7 tot 77 jaar zullen vele filmliefhebbers de komende weken het universum van Kuifje (her)ontdekken, waarin ze gemakkelijk enkele vertrouwde plaatsen zullen herkennen.

Van alle Galliërs zijn de Belgen wellicht degenen die met het meeste ongeduld hebben gewacht op de release van de film “De avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn”. Van 7 tot 77 jaar zullen vele filmliefhebbers de komende weken het universum van Kuifje (her)ontdekken, waarin ze gemakkelijk enkele vertrouwde plaatsen zullen herkennen.

Voor hen die het nog niet weten: Kuifje woont op nummer 26 van de Labradorstraat, een fictieve straat in Brussel. Terwijl de film van Spielberg een prachtige tocht door Marokko, Barbados of de Middellandse Zee biedt, vertoont hij ook met een onthutsende realiteit bekende plaatsen aan de Brusselaars en de pendelaars die elke dag in de hoofdstad werken.

Zo bijvoorbeeld het Kaatsplein in de Marollen, de typisch Brusselse herenhuizen, de kasseistraatjes in de hoofdstad, maar ook de ambiance van een Brussel “dat brusselt” maken deel uit van deze grote Hollywoodproductie. En tot slot blijkt de haven waar het vrachtschip Karaboudjan voor anker ligt (“De krab met de Gulden Scharen”) erg goed op de rede van de haven van Antwerpen te lijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content