Kuifje doet het goed in Europese bioscopen

De Spielberg-productie ‘Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ is een commercieel succes. De film, die sinds 26 oktober speelt in de bioscoop, staat op nummer 1 in de Belgische, Franse en Britse box office en doet het ook in de rest van Europa zeer goed.

In België gingen sinds de wereldpremière al meer dan 600.000 tickets over de toonbank, goed voor een opbrengst van 4 miljoen euro. Op 8 november werd in Frankrijk de kaap bereikt van 4 miljoen kijkers, de beste start die een film er dit jaar maakte. Ook in Groot-Brittannië voert de film de box office aan, met een omzet van 10 miljoen pond, zo’n 11,7 miljoen euro. In Italië draait de ticketverkoop goed, al slaagt de film er niet in de lokale producties te overtreffen. Er werd zo’n 3 miljoen opgehaald. In Spanje gingen 1,64 miljoen mensen de speelfilm bekijken. ‘Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ klopt in Zwitserland af op 200.000 kijkers.

Het succes van de Europese ticketverkoop is een geslaagde eerste test voor Spielberg. Op 21 december komt de film uit in de VS. Dan wordt duidelijk of ook de Amerikanen de avonturen van de Belgische reporter kunnen smaken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content