Kortfilms van Sahim Omar Kalifa in de prijzen gevallen

Sahim Omar Kalifa © nvt

De kortfilms ‘Bagdad Messi’ en ‘Land of the Heroes’ van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen.

De kortfilms ‘Bagdad Messi’ en ‘Land of the Heroes’ van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen. ‘Baghdad Messi’ won de juryprijs als ‘2nd best short film’ op het Festival du Court Métrage Maghribo Asiatique in Marokko. ‘Land of the Heroes’ kreeg dan weer een eervolle vermelding van de jury tijdens het Arab Film Festival in het Franse Marseille. Dat meldt Hendrik Verthé van A team productions.

Op het festival in het Marokkaanse Tissa, dat plaatsvond van 26 tot 31 mei, maakte ‘Baghdad Messi’ deel uit van de internationale competitie die uit 32 films bestond. De film vertelt het verhaal van de tienjarige Hamoudi die net zoals zijn voetbalgekke vrienden enorm uitkijkt naar de Champions League finale tussen FC Barcelona en Manchester United. Maar net dan geeft zijn televisie de geest.

De vorige kortfilm van Kalifa, ‘Land of the Heroes’, kreeg een eervolle vermelding in Marseille. De film won de voorbije twee jaar meer dan 20 internationale awards en werd op ruim 125 festivals vertoond. In de korte film proberen drie kinderen in het naoorlogse Irak van 1988 de tijd te doden, terwijl ze wachten op de uitzending van de kinderprogramma’s op televisie, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht.

Beide kortfilms zijn een productie van A team productions met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Dubai Entertainment and Media Organisation en de Belgische tax shelter financiering. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content