Kortfilm ‘Copain’ voorgesteld in Cannes

'Copain' © gf

“‘Copain’ van Jan en Raf Roosens, een van de negen korte films in competitie in Cannes, is aan de pers voorgesteld en lijkt helemaal niet kansloos. Zondag wordt de Gouden Palm voor de beste kortfilm uitgereikt en weten we meer.

“Copain” is het verhaal van een adolescent die zich in het eigen gezin wat buitengesloten voelt. Zeker na de dood van zijn oudere broer. In deze wereld poogt “Copain”, zoals hij door zijn vader wordt genoemd, af te rekenen met zijn vader, zijn verleden en zijn eenzaamheid.

“Toen we onze eerste langspeelfilm aan het voorbereiden waren, hadden we plotseling dat idee voor de film”, zegt Jan Roosens. “Zoals onze langspeelfilm gaat de kortfilm over een jongen die tussen twee werelden geprangd zit: de luxewereld van zijn ouders en de wereld van zijn vrienden, hangjongeren. En Copain heeft het gevoel dat hij zal moeten kiezen, want hij is verliefd op het meisje van de groep.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Trailer Copain – a film by Jan & Raf Roosens from Rococo Content on Vimeo.

“Copain” werd opgevat als een vingeroefening voor de langspeelfilm die ze eind 2016 hopen af te leveren. “In feite was Copain bedoeld als een pilot voor de langspeelfilm. Niet alleen wat het verhaal betreft, maar ook qua vertelstijl en visuele stijl.”

De selectie in Cannes is voor de kortfilms een katalysator voor contacten, zowel in eigen land als in het buitenland. En over het feit dat ze met zijn tweeën filmen, zei Jan Roosens nog: “We zien elkaar als klankbord. We hebben dezelfde smaak en je kan alles met zijn twee delen. Ik zou niet anders kunnen werken.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content