Klaußner, Rossellini en van Huêt in ‘Zigzag Kid’ van Vincent Bal

Deze zomer starten de opnames van de Nederlands-Engelstalige speelfilm ‘Zigzag Kid’ van Vincent Bal met Burghart Klaußner, Isabella Rossellini en Fedja van Huêt.

De Duitse acteur Burghart Klaußner (‘The Reader’, ‘Good Bye Lenin!’, ‘Das Weiße Band’), de Italiaanse actrice Isabella Rossellini (‘De eenzaamheid van de priemgetallen’, ‘Blue Velvet’), Nederlander Fedja van Huêt (‘Loft’) en de 13-jarige debutant Thomas Simon maken deel uit van de hoofdcast in de ‘Zigzag Kid’. Vlaming Vincent Bal (‘Minoes’) schreef het scenario en zal deze zomer ook in de regiestoel plaatsnemen. De filmopnamen zullen plaatsvinden in Nederland, België en Frankrijk.

De speelfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘Het zigzagkind’ van de Israëlische schrijver David Grossman. De 13-jarige Nono wil op zijn vader, ‘de beste politie-inspecteur ter wereld’, lijken maar geraakt hierdoor steeds in de problemen. Twee dagen voor zijn bar mitswa krijgt hij een laatste kans om zich te bewijzen. Nono belandt echter in een wereld van vermommingen, achtervolgingen, chansons en Zohara, een mysterieuze vrouw wier geheimen Nono’s leven voor altijd zullen veranderen.

‘Zigzag Kid’ wordt geproduceerd door de Nederlandse productiebedrijven BosBros en N279 Entertainment in co-productie met het Belgische productiebedrijf Prime Time. De film richt zich zowel op een jeugdig als een volwassen publiek. ‘Zigzag Kid’ wordt in 2012 verwacht in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content