Kladversie van Harry Potter spin-off is klaar

© Reuters

In een interview met actrice Emma Watson verklapte J.K. Rowling dat ze het ruwe script voor haar Harry Potter spin-off ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’ al klaar heeft. Ze schreef de kladversie in amper twaalf dagen.

Emma Watson, die bekend werd door haar rol als Hermelien in de Harry Potter-films, mocht hoofdredacteur spelen voor het februari- en maartnummer van het magazine Wonderland. De Britse actrice interviewde de geestelijke moeder van Harry Potter en vroeg haar naar de spin-off van het verhaal, ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’.

‘Ik dacht, ik geef hen een plot en toen – niet zo slim – ging ik er eens goed bij zitten en dacht ‘ik vraag me af hoe het eruit zal zien…’. En toen schreef ik een ruwe versie in twaalf dagen,’ vertelde de schrijfster aan Watson.

De film is gebaseerd op een handboek dat Harry Potter en zijn medestudenten gebruiken op Zweinstein. Het boek is een handleiding over magische wezens, geschreven door de fictionele auteur Newt Scamander. De film zal zich zeventig jaar voor de geboorte van Harry afspelen en verhalen over de avonturen die Scamander beleefde tijdens het schrijven van zijn werk.

Wanneer de productie van de film wordt gestart, is nog een raadsel. De productie is in handen van filmstudio Warner Bros., die ook achter de Harry Potter franchise zat. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content