Kinepolis ziet bioscoopbezoek herstellen na coronapandemie

© Getty

De bioscopen van Kinepolis kregen in de eerste helft van dit jaar vijf keer meer bezoekers over de vloer dan in de eerste helft van vorig jaar. Toch ligt het aantal filmfanaten nog lager dan voor corona.

Met in het totaal 13,7 miljoen bezoekers haalt de bioscoopketen ‘slechts’ 77,2 procent van het bezoekersaantal dat in de eerste zes maanden van 2019 werd opgetekend. Toch is er reden voor positiviteit: dat aantal is maar liefst vijf keer meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Dat heeft de onderneming donderdagochtend meegedeeld.

In het eerste kwartaal van 2022 waren in heel wat landen nog COVID-19-maatregelen van kracht. Zo waren de Nederlandse en een deel van de Canadese bioscopen nog gesloten tot eind januari. In het tweede kwartaal waren er geen maatregelen meer.

In de maand juni lag het aantal bezoekers zelfs 7 procent hoger dan in juni 2019, onder meer dankzij films als “Top Gun: Maverick”, “Jurassic World Dominion” en “Elvis”. “Blockbusters hebben een belangrijk aandeel in het herstel van het bioscoopbezoek”, zo reageert Eddy Duquenne, de CEO van Kinepolis Group, in een persbericht op de halfjaarresultaten. “We verwachten dat ook middelgrote en lokale films de komende maanden zullen aanknopen bij hun volle potentieel.”

Partner Content