Kinepolis verkoopt weer filmtickets

Kinepolis - credits Laurent Ghesquiere. © Alle rechten voorbehouden

Kinepolis, de grootste bioscoopketen van België, verkoopt opnieuw tickets voor films die vanaf 9 juni geprogrammeerd staan. De zalen mogen dan voor het eerst sinds eind oktober weer open.

In het aanbod zitten onder meer Oscarwinnaar Nomadland, de kinderfilm K3: Dans van De Farao en de Disney-speelfilm Cruella. Vanaf 16 juni komt daar onder andere nog de avant-première van de horrorblockbuster A Quiet Place II bij.

Kinepolis mag de zalen nog niet helemaal vullen. Er worden telkens twee plaatsen links en rechts van de ‘bubbels’ vrijgehouden, en ook de plaatsen voor en achter zullen leeg blijven. Afhankelijk van de omvang van de groepjes bezoekers, denkt het bedrijf 30 à 35 procent van de zaalcapaciteit te kunnen benutten.

Kaartjes worden duurder

‘We hopen en verwachten dat er steeds meer mogelijk zal worden’, zegt woordvoerster Anneleen Van Troos. Mondmaskers zullen verplicht zijn, maar wellicht mogen ze wel af om te eten of te drinken. Daarover moet een ministerieel besluit nog duidelijkheid scheppen.

Omdat met een beperkte capaciteit gestart wordt, blijft Kinepolis voor een deel van het personeel nog beroep doen op de regeling rond tijdelijke werkloosheid. ‘We zullen zowel in onze hoofdkantoren als in de bioscopen geleidelijk opschalen, in functie van de bezoekerscijfers’, legt de woordvoerster uit.

Een filmavond zal iets meer kosten dan voor de onderbreking, maar volgens Van Troos heeft die prijsverhoging niets te maken met de pandemie. ‘We herzien jaarlijks onze prijzen’, klinkt het. In de meeste Kinepolis-filialen kost een standaardticket nu 11,95 euro, tegen 11,65 euro vorig jaar. Ook verschillende andere tarieven zijn verhoogd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content