Kinepolis biedt filminformatie aan via iPhone App

Kinepolis heeft samen met Boondoggle een iPhone Application ontwikkelt die de gebruiker toelaat om alle filminformatie en -vertoningen op te vragen, met enkele leuke extraatjes.

Kinepolis volgt de iPhone-hype: als eerste bioscoopgroep in ons land lanceert de keten een iPhone App waarmee je de recentste filminformatie kan raadplegen, het programma met filmvertoningen in de verschillende vestigingen kan opvragen – de dichtstbijzijnde bioscoop wordt aan de hand van je locatie bepaald -, én de betreffende filmtrailers kan checken.

Samen met Boondoggle ontwikkelde Kinepolis de applicatie, die in verschillende fases op de markt wordt gebracht. De eerste versie is gratis te downloaden in de iPhone App Store. Via de zoekfuncties kan je op titel, naam van acteur of regisseur en genre bladeren door het aanbod en de specificaties. Vanzelfsprekend kunnen sociale netwerken niet achterwege blijven en is de geraadpleegde info te delen via Facebook en Twitter. Die info kan je achteraf opslaan, zodat een internetverbinding niet meer noodzakelijk is.

Kinepolis wil nu onderzoeken of het ook mogelijk is om via de iPhone tickets te kopen, zodat de wachtrijen aan de kassa’s vermeden kunnen worden.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content