Kate Winslet en Gary Barlow krijgen onderscheiding van de Queen

© Reuters

Kate Winslet en Gary Baerlow hebben dit weekend een koninklijke onderscheiding gekregen van Queen Elisabeth II. De Britse koningin benoemde de 36-jarige actrice tot commandeur in de Orde van het Britse rijk en de 41-jarige zanger tot officier in de Orde van het Britse rijk.

De twee staan op de jaarlijkse Birthday Honours-lijst, die het Britse koningshuis openbaar maakte. De Queen vierde haar 86ste verjaardag. Winslet wordt geroemd voor haar acteerprestaties, waaronder haar vertolking van Rose in “Titanic” en haar rol in “The Reader”, waarvoor ze een Oscar won. “Ik ben verrast en vereerd”, reageerde de actrice.

Barlow, bekend van onder meer Take That, organiseerde deze maand het diamanten jubileumconcert voor de Queen. “Ik ben erg aangedaan en voel me vereerd dat ik het gezelschap verkeer van zoveel andere mensen die de onderscheiding al kregen.” Ook Kenneth Branagh kreeg een koninklijke onderscheiding. De 51-jarige regisseur en acteur werd benoemd tot ridder en mag zich voortaan Sir Kenneth noemen. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content