Kanye West, Frank Ocean en Sleigh Bells op soundtrack ‘The Bling Ring’

Terwijl Sofia Coppola’s nieuwe worp ‘The Bling Ring’ op 16 mei in première ging als openingsact voor het ‘Un Certain Regard’-onderdeel in Cannes, is nu ook bekend gemaakt welke soundtrack de Amerikaanse regisseuse voor haar prent heeft gekozen.

Zoals altijd heeft Sofia Coppola haar film voorzien van een moderne, alternatieve soundtrack, denk maar aan ‘Marie Antoinette’ en ‘Lost In Translation’. Zo zal het Amerikaanse indierock duo Sliehg Bells te horen zijn, alsook enfant terrible Azealia Banks, de immer hippe M.I.A., r&b-zanger Frank Ocean, rapper Kanye West -die eerder al zijn ding deed op de soundtrack van The Great Gatsby-, de Canadese producer deadmau5 en -hoe kan het ook anders- de Franse rockband Phoenix met als leadzanger Coppola’s hubby Thomas Mars.

Voor de soundtrack van ‘The Bling Ring’ werkte Coppola zoals altijd samen met producer Brian Reitzell. Nieuwkomer in het hele gebeuren is de Amerikaanse experimentele muzikant Daniel Lopatin, aka Oneotrix Point Never, die samen met Reitzell ook één originele track ‘Bling Ring Suite’ componeerde.

‘The Bling Ring’ draait rond Harry Potter-actrice Emma Watson, en werd gebaseerd op een artikel uit het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair, waarin te lezen was hoe een groep tieners zichzelf integreerden in de glamoureuze levens van Hollywoodsterren, om ze daarna te bestelen.

De film komt uit in België op 6 november -al was hij op 16 mei al te zien in Cannes-, en wie de soundtrack op de kop wil tikken, moet wachten tot 11 juni. (JD)

Tracklisting:

1. Sleigh Bells – ‘Crown On The Ground’

2. Rick Ross ft. Lil Wayne – ‘9 Piece’

3. Rye Rye ft. M.I.A. – ‘Sunshine’

4. Azealia Banks – ‘212’

5. Oneohtrix Point Never – ‘Ouroboros’

6. 2 Chainz – ‘Money Machine’

7. M.I.A. – ‘Bad Girls’

8. Kanye West – ‘All of the Lights’

9. Ester Dean ft. Chris Brown – ‘Drop It Low’

10. Reema Major – ‘Gucci Bag’

11. Can – ‘Halleluwah’

12. Kanye West – ‘Power’

13. Klaus Schulze – ‘Freeze’

14. deadmau5 – ‘FML’

15. Brian Reitzell and Daniel Lopatin – ‘Bling Ring Suite’

16. Phoenix – ‘Bankrupt!’

17. Frank Ocean ft. Earl Sweatshirt – ‘Super Rich Kids’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content