Jury in proces Amber Heard en Johnny Depp is in beraad gegaan

Amber Heard en Johnny Depp © Reuters

De jury in het zeer gemediatiseerde proces tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard is vrijdag in beraad gegaan. Het is niet duidelijk wanneer zeven juryleden hun verdict klaar zullen hebben, mogelijk zal dat pas na het lange weekend zijn – maandag is het in de Verenigde Staten Memorial Day.

Vrijdag hielden de beide partijen hun slotpleidooien. De verdediging van Depp zei dat Heard tijdens het zes weken durende proces geen bewijzen heeft geleverd dat de acteur een misbruiker en verkrachter is. Heards advocaten riepen Depp dan weer op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en verklaarden dat het leven van de vrouw ‘een hel’ is geworden sinds het begin van het proces.

Johnny Depp beschuldigt zijn ex-vrouw Amber Heard van het afleggen van valse verklaringen in een commentaarstuk over huiselijk geweld in de Amerikaanse krant Washington Post in 2018. Dit stuk, zegt hij, schaadde zijn reputatie, waardoor hij rollen verloor in de ‘Fantastic Beasts’- en ‘Pirates Of The Caribbean’-films. Daarvoor eist hij zo’n 50 miljoen dollar (ongeveer 46 miljoen euro) schadevergoeding. Heard heeft een tegenzaak aangespannen voor 100 miljoen dollar.

De twee acteurs ontmoetten elkaar in 2009 tijdens de opnames van de film ‘The Rum Diary’, waarin ze beiden meespeelden. Ze trouwden in 2015, maar na 15 maanden vroeg Heard de scheiding aan. (

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content