Juliette Binoche vertolkt Nobelprijswinnaar Pearl S. Buck in biopic

© BELGAIMAGE

De Franse actrice Juliette Binoche zal de hoofdrol spelen in ‘Pearl’, de biopic gebaseerd op het leven van Nobelprijswinnaar Pearl S. Buck. Ze deelt het witte doek met Leehom Wang (‘Forever Young’) en Jing Tian (‘The Great Wall’)

Pearl S. Buck won in 1931 de Pullitzerprijs en in 1938 de Nobelprijs literatuur voor haar boek ‘The Good Earth’ over de moeilijkheden van de Chinese boeren. Buck heeft het grootste deel van haar leven in China doorgebracht als deel van een missionarisopdracht, maar begon later te schrijven zodat ze de kosten voor haar mentaal gehandicapte dochter beter kon opvangen.

Toen de oorlog tussen de communisten en de nationalisten escaleerde verliet Buck in 1934 het land om nooit meer terug te keren. Haar boek The Good Earth werd in 1937 verfilmd.

Nu zal dus ook het leven van deze schrijfster naar het witte doek vertaald worden, met Franse actrice en Oscarwinnares Juliette Binoche als titelpersonage. De film is in handen van Roxanne Messina Captor en zou in 2016 in productie gaan in de Zhejiang provincie, Shanghai en Praag. ‘Pearl’ wordt gefinancierd door China Film Group.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content