Juliette Binoche en Jessica Chastain richten feministisch productiehuis op

Juliette Binoche © REUTERS

Om de strijd aan te gaan tegen het seksisme op het witte doek en op de beeldbuis, en om een alternatief aan te bieden, hebben actrices Juliette Binoche en Jessica Chastain een eigen productiehuis opgestart, helemaal gewijd aan de vrouw.

Omdat vrouwen niet alleen ondervertegenwoordigd zijn in de filmindustrie – en bij uitbreiding de hogere regionen van het bedrijfsleven – , maar vaak ook slachtoffer zijn van ordinair seksistisch gedrag, hebben topactrices Juliette Binoche en Jessica Chastain besloten om een eigen, 100% feministisch productiehuis op te starten onder de noemer ‘We do it together’.

‘Het bedrijf heeft geen winstgevende doeleinden en wil in eerste instantie zes films van een vijftiental minuten uitbrengen, met vrouwelijke regisseurs en actrices aan het roer’, zegt Binoche. ‘De opbrengsten zullen geïnvesteerd worden in nieuwe filmprojecten. Het is een manier om mensen bewust te maken van de ongelijkheden zodat de mentaliteit verandert.’

Naast Binoche en Chastain springen ook actrices Freida Pinto (Slumdog Millionaire), Twilight-actrice Catherine Hardwicke ofnog Ziyi Zhang mee op de kar.

De eerste films van het productiehuis worden verwacht tijdens het Filmfestival van Cannes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content