Jubileumeditie Filmfestival Oostende trekt ruim 35.000 bezoekers

© Pieter Clicteur/FFO

De tiende editie van het Filmfestival Oostende (FFO) heeft ruim 35.000 bezoekers over de vloer gekregen. Ook de slotdag zaterdag trok veel volk. “Alles is goed verlopen. We kunnen enkel zeer tevreden zijn”, zegt algemeen directeur Peter Craeymeersch.

“Film noir”, dat was het thema van master Kevin Janssens voor FFO16. De wereldpremière van “Everybody Happy”, de nieuwe film van Nic Balthazar, trok het Filmfestival op vrijdag 9 september op gang. De premières, hommages en de filmsterren uit binnen- en buitenland volgden elkaar snel op. Het hoogtepunt van het Filmfestival was opnieuw de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen, in het Kursaal.

“We hebben heel wat positieve reacties gekregen. Voor de Ensors zijn we dit jaar verhuisd naar het auditorium en over die beslissing was het publiek enthousiast”, aldus Craeymeersch. “Vanaf de openingsavond tot de slotavond is alles prima verlopen. Het goede weer zorgde ook voor heel wat volk rond het Kursaal. Wat niet wegneemt dat heel veel zalen volzet waren. De regisseurs waren soms wat bezorgd net omdat het weer zo goed was dat er geen volk zou zijn. Dat bleek helemaal niet nodig.”

Tijdens FFO16 beleefden zestig films hun première. Er werden hommages gebracht aan onder meer Jaco Van Dormael, Renée Soutendijk, Chris Lomme en Jo De Meyere. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content