Josh Trank ontslagen van Star Wars-project wegens onstabiel gedrag?

Josh Trank © Twitter

Lucasfilm en Disney moet op zoek naar een nieuwe regisseur voor de Star Wars-spinoff die in 2019 gelanceerd wordt. Volgens bronnen werd Trank ontslagen omdat hij ze niet allemaal op een rijtje zou hebben.

Tijdens de productie van de reboot van Fantastic Four die Trank regisseerde voor 20 Century Fox en Marvel zouden er heel wat problemen geweest zijn. Zijn geïsoleerde en onstabiele gedrag waren de aanleiding voor deze problemen. Ook verwoesten zijn honden het huis waar hij verbleef. Er werd schade berokkend voor meer dan 100.000 dollar. De producers moesten inspringen om de film tot een goed einde te brengen.

Scenarist Simon Kinberg vond de samenwerking zo vreselijk dat hij gruwelt van het idee opnieuw aan tafel te moeten zitten met Trank voor het Star Wars-project.

Griep of vriendelijk verzocht thuis te blijven?

Dit gedrag kwam ter ore van de Disney en Lucasfilms. Zij beslisten vervolgens om het contract van Trank op te heffen. Dit zou ook de reden zijn waarom de regisseur niet aanwezig was op de Star Wars Celebration vorige maand. Zelf tweette hij dat hij thuis zat met de griep, maar nu wordt gespeculeerd dat Disney hem gevraagd had niet te komen opdagen.

In een statement van Lucasfilm klonk het als volgt: ‘We zijn dankbaar voor de energie en liefde voor Star Wars die Josh Trank met zich meebracht. We wensen hem het allerbeste.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content