Joseph Gordon-Levitt gaat regisseren

Joseph Gordon-Levitt maakt binnenkort zijn regiedebuut met een komedie waarin hij een Don Juan zal spelen die leert om een minder ‘zelfingenomen lul’ te zijn. Scarlett Johansson heeft al toegezegd om mee te spelen.

Gordon-Levitt is bekend van zijn rol in de serie 3rd Rock From The Sun waar hij zes seizoenen Tommy Solomon speelde, de jongste van de clan. Aan zijn negentiende stopte hij met acteren en ging studeren. Hij begint echter al snel terug met acteren. De afgelopen jaren was hij te zien in (500) Days of Summer, Hesher, Inception en 50/50. Dit jaar alleen al komen zeker vier films uit met de 31-jarige acteur: Looper, Premium Rush, Lincoln en The Dark Knight Rises. Hij kwam terug in de filmindustrie om ooit een eigen film te regisseren. En dat zit er nu aan te komen.

“Ik heb mezelf een fantastische rol geschreven. Een waar mensen niet per se aan mij zouden denken voor een andere film.” Gordon-Levitt weet dat het een hele aanpassing wordt, van acteur naar regisseur. Maar hij heeft steun gekregen van Quintin Tarantino, waar Gordon-Levitt mee samenwerkt voor Django Unchained. “Je lijkt me een kerel die zou kunnen regisseren”, zou Tarantino gezegd hebben. “Iets wat ik als hoge lof nam”, zegt Gordon-Levitt. Het filmen zal beginnen in april van dit jaar. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content