Joseph Gordon-Levitt doet mee aan Sandman-verfilming

Joseph Gordon-Levitt produceert een verfilming van de comic The Sandman. ‘The rest remains to be seen’, twittert de filmster. Schrijver Neil Gaiman en Batman-scenarist David S. Goyer zijn ook aan boord van het project.

Joseph Gordon-Levitt, die net zijn regiedebuut heeft gemaakt met Don Jon, heeft op Twitter bevestigd dat hij getekend heeft voor de verfilming: ‘Ladies and gentlemen, I’m incredibly honored to be working with David Goyer, Warner Bros, and @neilhimself on SANDMAN. #Prelude’.

The Sandman (net ook vertaald in het Nederlands) is een legendarische comicreeks die van auteur Neil Gaiman (Coraline, American Gods) een ster maakte, eerst in de stripwereld, later ook met zijn romans. De comic vertelt het verhaal van Dream of Morpheus, heerser over het dromenrijk. De reeks was voor uitgever DC destijds een belangrijke aanzet om ‘volwassener’ stripvoer te produceren. David S. Goyer was onder meer scenarist van Christopher Nolans Batman-trilogie.

Berichten dat Gordon-Levitt ook de hoofdrol zou opnemen in dat filmproject of zou regisseren, lijkt de acteur voorbarig te vinden. Enkele uren na zijn aanvankelijke bericht tweette hij: ‘Just to clarify, folks. I’ve signed on as a producer on Sandman. The rest remains to be seen. Delighted you guys are excited. I am too!’

Over een Sandman-adaptatie wordt al jaren gespeculeerd. Dat Gaiman zelf aan boord zou zijn, klinkt alvast positiever. De hashtag #Prelude wijst erop dat Warner een filmreeks voor ogen heeft: Preludes & Nocturnes is de naam van de bundeling van de eerste acht comics, uit een 75-delige reeks, met nog aardig wat spin-offs. (KJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content