Johnny Depp moet minstens 100 meter van zijn vrouw Amber Heard wegblijven

© REUTERS

Woensdag meldden verschillende Amerikaanse media dat acteurs Amber Heard en Johnny Depp na vijftien maanden een punt zetten achter hun huwelijk. Vrijdag sprak een rechter een contactverbod uit tegen Johnny Depp, op vraag van zijn echtgenote, die beweert fysiek mishandeld te zijn door hem.

De 30-jarige actrice zou de scheiding donderdag aangevraagd hebben bij een rechtbank in Los Angeles op rond van “onverzoenbare meningsverschillen”. Maar er blijkt meer aand e hand te zijn. De actrice verscheen vrijdagochtend met blauwe plekken in de rechtszaal waar ze meteen een aanvraag indiende tot het opleggen van een contactverbod. De acteur zou een telefoontoestel in het gezicht van zijn echtgenote hebben gegooid, met enkele forse blauwe plekken in het aangezicht tot gevolg. De rechter ging op de vraag in en legde Johnny een contactverbod op: hij moet minstens 100 meter uit haar buurt blijven.

Amber Heard bij het verlaten van de rechtszaal.
Amber Heard bij het verlaten van de rechtszaal.© REUTERS

De scheiding van de twee Hollywoodsterren dreigt uit te draaien op een heuse vechtscheiding. Amber meent recht te hebben op alimentatie, een vraag waar Johnny niet wil op ingaan. Depp en Heard trouwden 15 maanden geleden, en hebben samen geen kinderen. Ze ontmoetten elkaar in 2011 tijdens de opnames van de film “The Rum Diary”. Een jaar later gingen Depp en zijn partner Vanessa Paradis, met wie hij twee kinderen heeft, uit elkaar. In februari 2015 gaven Heard en Depp elkaar het ja-woord. Heard was Depps tweede vrouw: tussen 1983 en 1986 was hij getrouwd met Lori Anne Allison.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content