Johnny Depp krijgt hoofdrol in film over Dominique Strauss-Kahn

© Reuters

Helaas voor DSK ebt de aandacht rond het seksschandaal van de IMF-topman niet snel weg. Na ‘Welcome to New York’, rakelt nu ook regisseur Brett Ratner de affaire DSK weer op in ‘The Libertine’, waarin Johnny Depp de hoofdrol wegkaapt.

Acteur Johnny Depp zal de Franse diplomaat spelen die vijf jaar geleden werd beschuldigd van verkrachting van een hotelmeisje en huisarrest kreeg in een luxueus appartement in New York. De echte Strauss-Kahn werd uiteindelijk nooit vervolgd, omdat het meisje tegenstrijdige verklaringen aflegde. Later trof hij een schikking met de vrouw in kwestie.

Het scenario is van de hand van Ben Kopit en naast Johnny Depp krijgt ook Marion Cotillard een hoofdrol in de nieuwe van Brett Ratner. Met de start van het filmfestival van Cannes hoopt filmstudio Warner Bross geïnteresseerde investeerders te vinden voor de nieuwe film rond DSK.

Johnny is a Libertine

Eerder al bood Strauss-Kahn inspiratie voor de film Welcome to New York (2014) van Abel Ferrera met Gérard Depardieu in de hoofdrol. Die film over hetzelfde thema werd goed onthaald, dus het zal wellicht niet gemakkelijk zijn voor Ratner om dat te evenaren.

Enigszins verwarrend is dat Johnny Depp al eerder meespeelde in een kostuumdrama met dezelfde titel. In ‘The Libertine’ van 2004 speelde hij een 17de eeuwse Engelse dichter en rokkenjager John Wilmot, die zich in de wereld van overspel en drank stortte. Iets recenter zagen we hem nog de beruchte gangster Whitey’ Bulger spelen in Black Mass, naast enkele bijrollen in London Fields en Yoga Hosers.

Maar wachten tot de release van The Libertine hoeft niet om Depp opnieuw te zien op het witte doek. Eerst verschijnt hij nog eens als kapitein in Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales en in Alice Through the Looking Glass. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content