Johan Heldenbergh ‘Master’ van Filmfestival Oostende

Acteur en regisseur Johan Heldenbergh wordt ‘Master’ van het komende Filmfestival Oostende, dat plaatsvindt van 6 tot 14 september. Hij volgt Barbara Sarafian op.

Johan Heldenbergh krijgt als “Master” van het Filmfestival Oostende 2013 enkele taken mee, maar krijgt ook inspraak in een stuk van de programmatie en de selectie van de internationale gasten.

De rol van de “Master” bestaat er in een MasterSelection te presenteren met zijn zes favoriete films. Heldenbergh staat ook in voor de organisatie en programmatie van de MasterNight. Voorts zal hij ook vier jonge mensen voorstellen die op audiovisueel vlak blijk geven van veel talent, onder de noemer “De Jonge Helden”.

Tot vorig jaar zetelde de “Master” in de jury van de Ensors, de Vlaamse Filmprijzen. Dit jaar wordt hij echter voorzitter van de Internationale Competitie die dit jaar voor de eerste keer georganiseerd wordt. Ook de datum ligt al vast. FFO 2013 vindt plaats van 6 tot 14 september.

Johan Heldenbergh is het creatieve brein achter de succesfilm “The Broken Circle Breakdown”, maar speelde in het verleden ook rollen in andere Vlaamse topfilms als “Ben X” , “Aanrijding in Moscou”, “Hasta la Vista” en “De Helaasheid der Dingen”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content