Joaquin Phoenix’ betwiste rapcarrière is nep

Casey Affleck en Joaquin Phoenix hielden twee jaar lang heel Hollywood aan het lijntje. Nu komt de aap uit de mouw: niets in I’m Still Here is echt.

In 2008 doet Joaquin Phoenix de hele wereld versteld staan. De Oscargenomineerde en alom geprezen acteur zegt zijn Hollywoodcarrière vaarwel om zijn ware droom na te jagen: rapper worden.

Casey Affleck, schoonbroer van Phoenix, volgde hem een jaar lang op de voet met de camera in de hand. De documentaire die hieruit voortvloeide, I’m Still Here, toont een schreeuwende, liters alcohol achteroverdrukkende, buiten zichzelf zijnde Phoenix. Filmrecensenten reageerden geschokt bij het zien hoe de beloftevolle acteur (Walk the line, Gladiator) zichzelf de grond inboort.

Hoewel Phoenix’ verschijningen in de media zeer schrijnend en overtuigend waren, slikte niet iedereen dit alles zomaar voor zoete koek. De aanhoudende non-believers behalen nu eindelijk hun gelijk: Casey Affleck klapte deze week uit de biecht. Zijn regiedebuut was louter performance.

De believers zijn niet opgezet met dit nieuws en velen zullen Affleck en Phoenix misschien zelfs vervloeken. Maar toegegeven, al die tijd zo veel mensen aan het lijntje kunnen houden, daar moet je a hell of an actor voor zijn!


Onderstaand filmpje is Phoenix’ performance te gast bij de David Letterman Show. Daar maakte hij vorig jaar bekend een punt te zetten achter zijn acteercarrière. Letterman was hiervan niet op de hoogte, noch van het feit dat het een act was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En tot slot schotelen we je ook nog de trailer van I’m Still Here voor. Casey Affleck’s mockumentary kwam deze week uit in de Verenigde Staten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content